Blog

Welke aanvullende verzekering is voor u het meest geschikt?

Welke aanvullende verzekering is voor u het meest geschikt?

Het einde van het jaar is weer aangebroken en velen van u zullen kijken of uw zorgverzekering nog aan uw wensen voldoet. Het aanbod aan verzekeringen is zeer uitgebreid en wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke voor u geschikt is. 

Door de verscheidenheid aan wat zorgverzekeraars dekken vanuit de aanvullende verzekering geven wij geen advies in wat de beste verzekering voor u is. Bovendien is dit afhankelijk van de situatie in uw mond en uw eigen wensen en behoeften. Wel kunnen wij u een aantal tips geven die u helpen bij uw zoektocht. Hieronder leest u onze tips:

 

Tip 1. Let op welke codes de verzekering vergoedt

Wanneer u verzekerd bent voor een X-bedrag per jaar dan betekent dat gek genoeg niet, dat u in alle gevallen iedere behandeling die binnen dat bedrag valt vergoed krijgt. Let daarom bij het afsluiten van uw verzekering op welke codes/verrichtingen zij vergoeden. Wilt u bijvoorbeeld twee keer per jaar naar de mondhygiënist en die behandelingen vergoed krijgen? Let er dan op of de verzekering M-codes vergoedt. De tarieven en codes voor tandheelkundige behandelingen zijn landelijk vastgelegd en kunt u vinden op de website van vergelijkmondzorg.

 

Tip 2. Let op welk percentage de verzekering vergoedt

Sommige verzekeringen vergoeden maar een deel van (bepaalde) verrichtingen. Ook hierop kunt u letten bij het afsluiten van een verzekering. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan als u ineens een restbedrag ontvangt na een behandeling!

 

Tip 3. Welk maximale bedrag krijgt u jaarlijks vergoed?

Dit is ook een belangrijk punt in uw keuze. Let goed op voor welk bedrag u zich jaarlijks verzekert, want als dit een klein bedrag is en u daarover heen komt, kan dit alsnog een vervelende, financiële verrassing opleveren. In het tarievenoverzicht op onze website kunt u inzien wat de kosten zijn van alle verrichtingen. Zo kunt u wat beter een keuze maken in het bedrag waarvoor u zich jaarlijks verzekerd. De meeste mensen zijn verzekerd voor ongeveer €500,- per jaar. U zult nooit exact zeker weten voor welk bedrag u zich jaarlijks moet verzekeren, omdat u vooraf niet weet wat er het komende jaar in uw mond gaat gebeuren. Wel kunt u een betere inschatting maken wanneer u de tarieven weet. 

 

Tip 4. Gebruik een vergelijkingssite

Om wat meer wegwijs te worden in het grote aanbod aan verzekeraars, kunt u een vergelijkingssite gebruiken. Bijvoorbeeld; tandartsverzekering.nl.

Tot slot vinden wij het belangrijk om te benoemen dat het advies van de tandarts niet wordt vastgesteld aan de hand van hoe u verzekerd bent. Dit advies is puur gericht op de situatie in uw mond. Wanneer u niet goed verzekerd bent, kan het zijn dan een geadviseerde behandeling niet vergoed wordt terwijl u wel verzekerd bent en dat is zonde.

Informatie

Uw tandarts in Breda:  
Mondzorg Tridenzo
Vijfhagen 43, 4812 XT Breda
076 - 532 49 60
 
Openingstijden:
Maandag:    08:00 - 20:30 uur
 
Bij onze ingang zijn 6 gratis parkeerplaatsen.
De praktijk is rolstoel toegankelijk.

We zijn aangesloten bij

Tridenzo footer logo
Nvoi implatoloog