Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde

jong meisje

Het Zorginstituut Nederland heeft de gebitten van jongeren laten onderzoeken door TNO, waaruit bleek dat 39 % van de 11 jarigen, 66 % van de 17 jarigen en 79 % van de 23 jarigen een of meerdere gaatjes had. Het is daarmee duidelijk dat een preventieprogramma voor kinderen bittere noodzaak is.

In onze praktijk worden kinderen dan ook als een belangrijk groep patiënten gezien. Naast preventieve  controles noodzakelijk vinden wij het ook onze taak kinderen zo goed te begeleiden, dat ze geen angst voor de tandarts ontwikkelen.

Het melkgebit van uw kind is rond het 2de levensjaar compleet. Deze leeftijd is ook de ideale leeftijd om uw kind vertrouwd te maken met de tandartsstoel. Neem uw kind regelmatig mee als het weer tijd is voor uw halfjaarlijkse controle of laat uw kind  meedoen met het programma Tandje Erbij of Tandje Meer.


Wennen aan de tandarts, de assistentes, de praktijk

Hoe vaak heeft u het niet gehoord of misschien zelf wel ervaren. Ouderen die bang zijn om naar de tandarts te gaan en die na de controle zeggen dat ze blij zijn er weer voor 6 maanden vanaf te zijn. Vaak gebaseerd op slechte ervaringen uit het (verre) verleden. Dat is tegenwoordig heel anders, maar ook hiervoor geldt dat jong geleerd is oud gedaan! Kinderen vanaf 2 jaar kunnen al naar de tandarts om te wennen aan de tandarts, de assistentes, de stoel en de instrumenten. Het zou mooi zijn als het bezoek aan de tandarts door kinderen niet meer als eng of naar wordt ervaren maar eerder als een uitje, want daarmee verlaag je de drempel naar de tandarts voor nu en in de toekomst. En dat is belangrijk want in Nederland hebben veel jonge kinderen al meerdere gaatjes in hun tanden (gehad). Preventie en regelmatige controle vanaf jonge leeftijd kunnen een dergelijke situatie voorkomen. Daarom zijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar de preventieprogramma’s Tandje Erbij en Tandje Meer ontwikkeld. Kindertandheelkunde bij tandarts breda


Tandje Erbij voor kinderen van 2 – 8 jaar

High five

Kinderen vanaf twee jaar zijn al welkom in onze praktijk voor het tellen van de tandjes en controle van het gebit. Wij organiseren hiervoor op de woensdagen een leuk, ontspannen en laagdrempelige programma, waarbij de (jonge) kinderen niet alleen kunnen wennen aan de tandarts en de assistente, maar ook aan de moderne tandartsstoel en de instrumenten. Ook leren de kinderen  hoe ze hun tanden moeten poetsen. Goed poetsen en het behouden van een gezond (melk) gebit kan immers veel problemen in de toekomst voorkomen en peuters wennen hierdoor snel aan de tandarts. Het gehele programma duurt per kind 20 minuten en wordt vergoed door de basisverzekering zonder eigen risico.


Tandje Meer voor kinderen van 8 – 13 jaar

Tijdens dit programma worden de kinderen voorbereid om helemaal alleen een behandeling te ondergaan terwijl de ouders in de wachtkamer zitten. Doordat de kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier aan de tandarts zijn gewend, zullen zij ook minder angstig een behandeling ondergaan. In dit programma wordt dieper ingaan op de aspecten van een goede mondgezondheid en is er aandacht voor de zelfzorg thuis. Bij sommige kinderen adviseren wij een fluorbehandeling of “sealen” waarmee de “blijvende” kiezen extra worden beschermd tegen gaatjes. Ook dit programma duurt per kind 20 minuten en wordt vergoed door de basisverzekering zonder eigen risico.


Kinderen van 13 – 18 jaar

Kinderen

 

Kinderen van 13 tot 18 jaar vallen onder het reguliere preventieprogramma, dat ook wordt vergoed door de basisverzekering zonder eigen risico.

  
 


Elektrische tandenborstel cadeau tijdens Tandje Erbij en Tandje Meer

Philips Sonicare Kids HX635242 Elektrische Tandenborstel Roze

Omdat wij sterk geloven in het belang van preventie voor het behoud van het (kinder) gebit, geven wij alle kinderen die meedoen aan het Tandje Erbij en het Tandje Meer programma een Philips Sonicare For Kids elektrische tandenborstel (adviesprijs € 45,00) cadeau. Samen met de bijbehorende App Sparkly (voor Android en IOS) kan uw kind spelenderwijs een goede poetstechniek aanleren. Regelmatige controle door de tandarts blijft echter noodzakelijk. Daarom stellen wij als enige voorwaarde dat u zich akkoord verklaart om viermaal per jaar samen met uw kind onze praktijk te bezoeken voor de controle van het gebit van uw kind. Deze controle valt onder de basisverzekering en kost u dus behalve wat tijd verder niets.

Aanmelden voor deze programma’s kan telefonisch via 076-5324960 of door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Onze overige contactinformatie vindt u hier.

Tot ziens in onze praktijk!

Informatie

Uw tandarts in Breda:  
Mondzorg Tridenzo
Vijfhagen 43, 4812 XT Breda
076 - 532 49 60
 
Openingstijden:
Maandag:    08:00 -17:00 uur en 17:30 - 20:30 uur
 
Bij onze ingang zijn 6 gratis parkeerplaatsen.
De praktijk is rolstoel toegankelijk.

We zijn aangesloten bij

Tridenzo footer logo
Nvoi implatoloog