Vergoeding

Vergoeding van tandartskosten in de basisverzekering
Veelgestelde vragen m.b.t. betaling en vergoeding

Een deel van de zorg die uw tandarts in Breda en kaakchirurgen leveren valt onder de basisverzekering. Valt je behandeling van Mondzorg Tridenzo onder de basisverzekering? Houd er dan rekening mee dat het eigen risico dat nog open staat ook eerst wordt aangesproken.

Vergoeding:
De kosten van de tandarts worden voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten.

Voor volwassenen zitten alleen het kunstgebit en het klikgebit (een 'vast' kunstgebit) in de basisverzekering, en een aantal soorten behandelingen door de kaakchirurg.

Vanaf januari 2017 gelden de volgende eigen bijdrage bij een klik- of kunstgebit:

  • Voor een klikgebit in de onderkaak is de eigen bijdrage 10% voor de mesostructuur (steg, drukknoppen of magneten) en het klikgebit

  • Voor een klikgebit in de bovenkaak is de eigen bijdrage 8%  voor de mesostructuur (steg, drukknoppen of magneten) en het klikgebit

  • Voor een tegelijkertijd vervaardigd klikgebit in de ene kaak en kunstgebit in de andere kaak (code J50) is de eigen bijdrage 17%

  • De eigen bijdrage voor een gewoon kunstgebit blijft 25%.

Overzicht mondzorg in de basisverzekering    Veelgestelde vragen m.b.t. betaling en vergoeding
Regeling Bijzondere Tandheelkunde tandarts 
In de basisverzekering is een aparte regeling opgenomen voor iedereen met een bijzondere aangeboren afwijking (zoals schisis), met een bijzondere verworven afwijking (zoals kanker in de mond) of extreme angst voor de tandarts. Dit heet ook wel bijzondere tandheelkunde voor gewone mensen. Daarnaast bestaat er in onze basisverzekering ook gewone tandheelkunde voor bijzondere mensen. Dit zijn de normale controles en vullingen bij mensen met een ernstige handicap (lichamelijk of verstandelijk).

Om in aanmerking te komen voor bijzondere tandheelkunde moet iemand aan een aantal voorwaarden voldoen. Valt u onder de bijzondere tandheelkunde dan kan (een deel van) de kosten een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering nemen?
Je kan overwegen om een aanvullende zorgverzekering te nemen voor die tandartskosten die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering.
De tandartstarieven in Nederland kunt u hier vinden. Veelgestelde vragen m.b.t. betaling en vergoeding

 

Bron: KNMT

Familiebedrijf Mondzorg Tridenzo... uw tandarts in Breda en omstreken...

 

 

 

 

Informatie

Uw tandarts in Breda:  
Mondzorg Tridenzo
Vijfhagen 43, 4812 XT Breda
076 - 532 49 60
 
Openingstijden:
Maandag:    08:00 -17:00 uur en 17:30 - 20:30 uur
 
Bij onze ingang zijn 6 gratis parkeerplaatsen.
De praktijk is rolstoel toegankelijk.

We zijn aangesloten bij

Tridenzo footer logo
Nvoi implatoloog