Implantologie
 

Implantaten voor iedereen die weer een vastzittende gebitsprothese of vervangende tanden/kiezen wil! 
Als u merkt dat uw gebitsprothese makkelijk beweegt of los zit, zou een klikgebit de oplossing kunnen bieden. Het klikgebit wordt dan geplaatst op twee of meer implantaten. Ook indien u een enkele tand of meerder tanden/kiezen wil vervangen door implantaten bent u bij TRIDENZO aan het goede adres. De implantoloog is er voor iedereen die implantaten nodig heeft. Samen met de implantoloog werkt u bij TRIDENZO aan een vaste nieuwe constructie en behoort  ‘niet meer in een appel kunnen bijten’ tot het verleden!

Onze implantoloog is Goce Gjorgjioski die al ruim 16 jaar ervaring heeft in de implantologie. Goce Gjorgjioski geeft vertrouwen en is een rustige implantoloog. U voelt zich snel op uw gemak en dat vinden wij bij TRIDENZO heel erg belangrijk!

TRIDENZO is volledig ingericht voor het plaatsen van implantaten. Alle specialismen zijn aanwezig. Hierdoor kunt u rekenen op de beste zorg! Tijdens het eerste consult bespreekt de implantoloog samen met u, zijn bevindingen en geeft hij uitleg over de mogelijkheden van implantologie bij u in de mond. Tevens zal er een röntgenfoto (OPG) worden gemaakt. Deze röntgenfoto is nodig om te zien hoeveel bot u heeft. Bij het opstellen van het uiteindelijk behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, situatie en mogelijkheden. Met die adviezen en behandelingen kunt u weer stralen met uw nieuwe klikgebit of vaste tand/brug!

Wat is een implantaat?
Een implantaat is een titanium schroef van 3 tot 6 mm breed en 6 tot 16 mm lang die de natuurlijke wortel van een tand of kies vervangt. Afhankelijk van de plaats in de mond en de beschikbare ruimte wordt de juiste afmeting van het implantaat bepaald. Er zijn diverse oplossingen met implantaten mogelijk, namelijk:
  • Het vervangen van een enkele tand;
  • Een brug of kroon op meerdere implantaten plaatsen;
  • Vaste oplossingen op meerdere implantaten;
  • Een zogenaamd klikgebit (in het Nederlandse zorgstelsel vaak vrijwel volledig vergoed) in de tandeloze kaak.
Wat is een klikgebit en wat zijn de voordelen hiervan?
Een klikgebit is een uitneembare gebitsprothese die houvast krijgt op twee of meer implantaten in de boven en/of de onderkaak. Een klikgebit brengt veel voordelen met zich mee. Uw gebit zit niet meer los, u kunt weer alles afbijten en eten en hardop lachen zonder dat uw prothese ‘zakt’!
Bij implantaten in de bovenkaak, is geen verhemelte bedekte prothese meer nodig. U ervaart meer smaak en het volle gevoel in de mond verdwijnt. De lippen, wangen en mond gaan dan minder invallen en u zult minder last hebben van wondjes in de mondhoeken. Een klikgebit wordt na goedkeuring door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit uw basisverzekering. Houdt u wel rekening met uw eigen bijdrage en eigen risico!