Privacyregelement
Privacyreglement Mondzorg Tridenzo
 
We willen je helpen een gezonde mond te krijgen en te houden. Om dat te kunnen doen hebben we gegevens van je nodig.

We hebben algemene gegevens nodig, maar ook medische gegevens. Samen met je tandheelkundige gegevens bewaren wij deze in een persoonlijk dossier.

Jouw gegevens worden niet openbaar gemaakt en deze zijn alleen door jou en Mondzorg Tridenzo in te zien.

We hebben dit privacybeleid geschreven om je uit te leggen welke informatie we verzamelen, hoe we die informatie gebruiken en welke keuzes je hebt. Omdat we een medisch bedrijf zijn, moeten wij bepaalde informatie van jouw documenteren en bewaren.

We doen ons best om het zo helder en eenvoudig mogelijk uit te leggen. Vragen en opmerkingen over dit beleid zijn altijd welkom.

We verzamelen op verschillende manieren informatie wanneer je ons informatie geeft of toestemming geeft om die te verkrijgen.

Als je je aanmeldt bij Mondzorg Tridenzo, geef je ons vrijwillig bepaalde informatie. Het gaat hierbij om je naam, adres, geboortedatum, e-mails adres, telefoonnummer, verzekeringsgegevens en identiteitsgegevens. Dit zijn de algemene gegevens. Al deze gegevens zijn wij als medisch bedrijf verplicht om van jou te hebben als wij jou gaan behandelen.

Omdat je hier bij ons bent voor je tandheelkundige zorg, moeten wij ook andere gegevens van je hebben alvorens we tandheelkundige hulp kunnen verlenen. Dit zijn algemene medische gegevens en je (oude)tandheelkundige gegevens.  
 
Bij iedere bezoek worden alle nieuwe gegevens ook weer gedocumenteerd. Deze verslaglegging is verplicht volgens de wet. Al deze gegevens zijn van jouw en worden niet aan andere personen/bedrijven overhandigt.

Om bij jouw gegevens te komen, moet je een medewerker zijn van Mondzorg Tridenzo. Denk hierbij aan een behandelaar die zich moet voorbereiden op de behandeling van jou of bijvoorbeeld de assistent die een vraag van jou moet beantwoorden. Er moet een gegronde reden zijn om in jouw dossier je gegevens in te lezen.

Jouw gegevens worden discreet bewaard en zijn beveiligd voor externe systemen en personen.

Enkele leveranciers, zoals het factoring bedrijf en de zorgverzekeraar hebben een privacy gegevensverwerkingcontract met ons. Dit betekent dat zij enkele algemene gegevens overhandigt krijgen om de afwikkeling van de declaratie te kunnen doen. Zij mogen deze gegevens niet bewaren en er iets meedoen.

Ook de software leverancier en de systeembeheerder kunnen soms in de computer moeten zijn. Ook zij hebben een privacy gegevensverwerkers overeenkomst. Zij mogen geen gegevens opslaan. Het kan zijn dat ze algemene gegevens kunnen zien, maar mogen niet in uw medische gegevens komen.

Alle medewerkers van Mondzorg Tridenzo hebben een geheimhoudingsplicht en moeten zich houden aan het privacy reglement van de praktijk.

Wanneer je naar een andere praktijk verhuist, is het belangrijk om je medische gegevens over te dragen.
In verband met privacy moet je hier zelf voor bellen. Wij maken dan je dossier inclusief je foto’s gereed op een cd-rom.
Als deze gereed is, moet je die persoonlijk ophalen. Je tekent dan voor ontvangst van je gegevens. Daarna wordt je dossier verwijderd uit ons systeem. We kunnen dus je dossier maar eenmalig overhandigen. In verband met privacy wetgeving moet je jouw id-kaart meenemen om je te identificeren. Ben je nog jonger dan 18 jaar, dan mag ook je ouders, voogd of wettelijk vertegenwoordiger je gegevens ophalen.

Ook geef je ons je email adres. Wij begrijpen dat onzinnige mails binnenkrijgen heel vervelend is. Ook wij ervaren dat. Daarom gebruiken we je email adres alleen voor de declaraties en eventuele incidentele praktijkinformatie. Je email adres wordt dus ook doorgegeven aan het factoring bedrijf. Zij mogen je email adres niet opslaan en alleen gebruiken in opdracht van ons voor de declaraties. Je email adres wordt niet aan derden gegeven  voor andere doeleinden.

Wanneer je hier ingeschreven staat en jij je gegevens niet overneemt, blijven je gegevens maximaal 2 jaar in het actieve bestand. Na 2 jaar gaan je gegevens naar het archief. In het archief blijven ze nog 8 jaar bewaard, tenzij je dus je gegevens ophaalt. Deze 10 jarige bewaartermijn is een wettelijke verplichting voor medische instellingen.

Indien je niet akkoord bent met deze gegevensverwerking, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld de nota direct moet afrekenen of in geval van verstrekking van je medische gegevens, we je niet kunnen behandelen.

Als je vragen hebt of er zijn onduidelijkheden, dan mag je ze gerust vragen.

Team Mondzorg Tridenzo